Какви са луксовете на съвременния живот?

2013-05-26 16:00:00
Какви са луксовете на съвременния живот?
Снимка: sxc.hu

Много хора вярват, че добре платената работа, богатството и скъпите придобивки са най-важните съставки за щастлив живот. Резултатите от скорошно британско проучване обаче показват, че прекарването на повече време със семейството е най-ценното нещо за 95% от възрастните хора, пише в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че за хората в днешно време материалните придобивки като дизайнерски дрехи, скъпи бижута и спортни коли далеч не са сред най-важните характеристики, определящи един живот като луксозен и щастлив.

 

 

За 61% от участниците в проучването най-големият лукс е да си позволят да отделят цял един ден на семейството си. Повече от половината пък смятат, че вечерите навън с най-близките са задължителни съставки за щастие.

 

Романтична вечеря с половинката, докато друг човек наглежда децата, е мечтана от 42% от анкетираните. Всеки трети също така смята, че да можеш да си позволиш детегледачка поне за няколко часа, за да си починеш, е лукс, който би направил животът му по-щастлив.

 

Спокойствието за днешните хора също е важно. Един на всеки трима би искал да може да почете любимата си книга, вестник или списание, без да бъде прекъсван. Всеки четвърти пък мечтае за възможността за следобеден сън на тишина и спокойствие.

 

Екзотичните почивки в чужбина са сред най-важните удоволствия в живота за 26% от анкетираните. Също толкова са и тези, за които едно най-големите блаженства е да се излежава под слънчевите лъчи край басейна. Един на всеки петима би бил по-щастлив, ако поне от време на време може да си позволява СПА почивки.

 

Що се отнася до скъпите материални придобивки, те са на дъното на списъка на луксозните неща, които правят хората по-щастливи. Едва 8% от участниците в проучването смятат за задължително да имат дизайнерски дрехи, а 6% държат на скъпите бижута и спортните коли.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия