За какво може да се използват презервативите, освен по предназначение?

2013-05-13 10:45:00
За какво може да се използват презервативите, освен по предназначение?
Снимка: Dreamstime

Какво представлява презервативът и за какво може да се използва?

 

Това е най-разпространеното и сигурно средство срещу болести, предавани по полов път и нежелана бременност. Презервативът, известен още като кондом, се поставя на мъжкия член, като по този начин предотвратява навлизането на семенна течност в тялото на жената и предпазва от болести и инфекции. Статистиката показва, че рискът от нежелана бременност при правилна употреба на презервативи, е сведен до 2%.

 

 

Освен по предназначение, кондомите могат да се използват и за други цели. От Втората световна война насам презервативите се използват доста често от военните. Доста от войниците връзват кондом върху дулото на пушката си, за да предотвратят засечка на оръжието поради натрупване на отломки в цевта.

 

От Американското разузнаване по време на Втората световна война използвали презервативите за съхранение на корозивни материали и киселини, а пък от военноморските сили за защита на оборудването си по време на подводни експлозии.

 

Освен за военни, кондомите могат да се използват и за други цели. Например за съхранение на вода или при изучаване на почвите. Учените могат да слагат пробите в презервативи, за да ги запазят от влагата. Също така от BBC често слагат презерватив върху микрофон, за да могат да проведат подводни записи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
~sweeettt~
преди 11 години

и за водни бомби ;дд

Chacho
преди 11 години

Фиргат бомбиде ф преверзативи фече


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия