Какво да правите, докато сте в поредното задръстване?

2013-05-09 10:59:00
Какво да правите, докато сте в поредното задръстване?
Снимка: sxc.hu

Никой не обича да виси в задръстване, без значение дали е шофьор или просто се вози. Хората са изнервени, чуват се клаксони, псувни .... И така обстановката изнервя и тези, които по принцип са спокойни и нямат нищо против да почакат 10-15 минутки, за да преминат светофара. За да не се изнервяте и вие покрай околните, започнете да правите нещо, което да отвлече вниманието ви.

 

 

Звъннете на близък приятел и започнете да си бъбрите. Ако шофирате – задължително използвайте hands free, а ако се возите в градския транспорт говорете тихо, защото никой не е длъжен да ви слуша. Поговорете си, забавлявайте се и така неусетно ще стигнете до мястото, където сте тръгнали. Няма смисъл да седите сам/а и да се нервирате на случващото се. Така няма да успеете да стигнете по-бързо.

 

Другият начин да убиете времето е да си пуснете музика. Ако нямате mp3 плеър в себе си, пуснете си радиото на мобилния телефон. При положение, че батерията ви е малко и не искате да я хабите, отидете на първите седалки. Там със сигурност ще чувате музиката, идваща от шофьора, но не се знае дали ще ви хареса – повечето от тях са почитатели на поп-фолка. 

 

Задръстванията може да не са от най-приятните неща, но и те си имат своите положителни черти. Освен, че ви предоставят достатъчно време, за да се чуете с приятелите си или за да слушате музика, вие може да се погрижите и за тялото си и по-скоро за лицето си. Да, дори лицевите мускули имат нужда от стягане и отпускане, за да изглеждате максимално добре дълго време. Обърнете внимание на врата и китките си.

 

В последно време все повече хора използват четци за електронни книги. Ако и вие имате такъв, носете го винаги в чантата си, за да може да си запълвате свободното време с нещо полезно и интересно. Разбира се, ако сте шофьор, няма как да четете и да се придвижвате едновременно, но не ви пречи да го правите, докато се возите.

 

Каквото и да правите, докато сте в задръстване, най-важното е да не се ядосвате. Колкото и нерви да изхабите, ситуацията няма да се промени. Единственото, което може да направите, е да тръгвате по-рано, за да не закъснявате или да си изберете друг маршрут, който може да е по-дълъг, но да е по-малко натоварен. Не се ядосвайте, че трафикът е ужасен – понякога на такива места стават най-приятните запознанства.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 10 години

Аз пък чистя праха в колата. Имам си микрофибърни кърпи и препарат за почистване на авто-интериори.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия