Кои са най-честите причини да се караме с околните?

2016-12-11 16:15:00
Кои са най-честите причини да се караме с околните?
Снимка: Dreamstime

Някои хора са големи скандалджии, други повишават тон по-рядко, но на всеки му се е случвало да се скара за нещо с околните. Статистиката сочи, че над 66% от хората са имали кавги със съседи, приятели, познати и непознати през последните пет години, като най-честата причина за това е грубото и невъзпитано отношение, пише в. „Daily Express“.

 

 

Освен заради грубо държание, хората често избухват, когато ги пререждат на опашка, заради вдигането на шум на обществени места или когато ги засече автомобил. Скандали има най-често при двойките – 31% са имали сериозна кавга с половинката си през изминалите пет години, като при приятелите този процент е 22, а при колегите – 17.

 

При родителите и децата често възникват кавги. Статистиката сочи, че повечето подрастващи се карат с майките си, а не с бащите си. Най-много се карат и сърдят тийнейджърите и младите хора. С течение на времето хората стават по-сериозни, по-улегнали и съответно се карат по-малко с околните. Едва 8% от възрастните са имали кавга с някого през последните няколко години.

 

По пътищата често възникват спорни ситуации и се стига до пререкания. Вместо да хабите излишно нервите си, запазете спокойствие. На всеки се случва да сгреши или да засече някого. Да, не е приятно, но не е смислен повод за нервиране.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия