Всяка втора жена притежава над 20 чифта обувки

2013-04-29 17:54:00
Всяка втора жена притежава над 20 чифта обувки
Снимка: sxc.hu

Манията на жените по обувките е пословична. На всеки е известно, че обувките са слабост на по-голямата част от представителките на нежния пол. Колко чифта обаче притежава всяка една от нас в гардероба си? Скорошно американско проучване намери отговора на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че повече от половината от жените – около 54%, притежават над 20 чифта обувки. Всяка четвърта от тях може да се похвали с повече от 50 чифта, а всяка тринадесета – с над 100.

 

 

Около 73% от представителките на нежния пол споделят, че всяка година прибавят към колекцията си между 1 и 5 нови чифта обувки. Всяка четвърта залага на двойно по-голямо количество, а всяка двадесета – на тройно по-висока бройка.

 

Изключително популярни сред дамите през изминалия есенно-зимен сезон са били апреските – 26% от нежните създания признават, че притежават поне един подобен чифт в гардероба си. Те не само топлят, но и са удобни, което ги прави перфектни за зимата.

 

Едва 4% от представителките на нежния пол разполагат с поне един чифт обувки с ултрависоки токове. Макар че са красиви и секси, високите токчета в повечето случаи са неудобни и именно това е причината голяма част от дамите да избягват прекалено големите височини.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че 58% от жените поне веднъж през живота си са пазарували обувки онлайн, въпреки притеснението, че те могат и да не им станат или просто да не им стоят добре. Останалите са категорични, че не могат да купят нещо, без първо да са го пробвали.

 

А вие с колко чифта обувки можете да се похвалите и кои са любимите ви?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия