От какво се страхуват родителите?

2013-04-08 14:59:00
От какво се страхуват родителите?
Снимка: Dreamstime

Всеки човек си има своите страхове. Наскоро направено проучване показва, че най-големият страх на майките и бащите е да не бъдат нарочени за лоши, пише в. “Daily express”. Над 70% от родителите се притесняват, че техните деца биха ги описали като „лоша майка“ и/или „лош баща“.

 

 

Над 33% от майките и бащите с деца под 5-годишна възраст споделят, че постоянно са под напрежение, защото правят всичко възможно, за да бъдат добри родителите. Те се стараят да не глезят децата си, като в същото време не искат да ги лишават от нищо. Постоянното търсене на баланс често ги изнервя и те се чувстват стресирани почти ежедневно.

 

Татковците се притесняват от критиките на своите половинки относно родителските им качества, докато майките се тревожат повече да не бъдат оценени като лоши родители от професионалистите. Най-често един родител се определя като лош, когато не успява да осигури емоционална подкрепа на детето си.

 

Майките и бащите трябва да вярват в себе си, в собствените си способности и да ги развиват, за да не се измъчват от постоянни съмнения в своите родителски качества.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
"g0oD"_glr
преди 11 години

Всичко това, естествено става, ако на родителите пука за децата им..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия