Нощните птици изкарват повече пари

2013-03-24 22:00:00
Нощните птици изкарват повече пари
Снимка: sxc.hu

Нощните птици може и да не са сред отличниците в училище, но наваксват бързо на по-късен етап от живота си и започват да изкарват повече пари, твърдят испански учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от Мадридския университет провели изследване с участието на 1000 ученици. Една трета от тях били класифицирани като „чучулиги” – хора, които лягат рано и стават рано. Една трета попадали в групата на „совите” – лягащи късно и ставащи късно. Останалите ученици формирали трета група, тъй като не попадали в нито една от другите две.

 

Участниците в изследването били съпоставени по два критерия. Първият от тях било академичното им представяне и оценките им по основните учебни дисциплини, а вторият – индуктивната им интелигентност, която се установява чрез специални тестове.

 

Оказало се, че чучулигите като цяло се справят по-добре в училище и имат по-добър успех от совите. Според учените това се дължи на предимството им да са по-активни в ранните сутрешни часове, когато нощните птици все още не са работоспособни.

 

Совите обаче демонстрирали много по-високи нива на индуктивна интелигентност, за която отдавна е доказано, че е признак на висок общ интелект и креативност. Тези качества пък се свързват със заемането на по-високопоставени позиции в работата и печеленето на повече пари.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Zerar
преди 11 години

Ми аз седя до късно .... ще съм богат xD


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия