Кошмарът на една жена, страдаща от страх към повечето храни

2013-03-24 13:00:00
Кошмарът на една жена, страдаща от страх към повечето храни
Снимка: sxc.hu

На пръв поглед 23-годишната Клеър Джоунс изглежда като всяка друга млада жена на нейната възраст. Истината обаче е, че тя таи дълбоко в себе си неразбиран от повечето хора страх – към всички храни, различни от печени картофи, сирене чедър и зелева салата, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Още на 2-годишна възраст Клеър отказвала да се храни и понякога прекарвала по цели дни гладна, въпреки опитите на родителите ѝ да я тъпчат насила. В продължение на години британката отказвала да се храни с все повече и повече неща, тъй като те я карали да се чувства зле. В крайна сметка тя установила, че организмът ѝ приема само печени картофи, сирене чедър и зелева салата.

 

И до ден-днешен това са трите неща, с които Клеър се храни. От време на време тя си позволява да хапне малко хляб или месо, но много често веднага започва да ѝ се повдига и гади. Нещо повече - 23-годишната жена разкрива, че в повечето случаи дори получава пристъпи на паника, когато се опитва да сложи нещо по-различно в устата си.

 

Както вероятно и сами се досещате, състоянието на Клеър пречи на воденето от нея на нормален живот. Тя често се чувства неловко, когато излиза на заведение с приятели, но не може да си поръча нищо от менюто, тъй като любимите ѝ печени картофи не се предлагат.

 

Случаят на Клеър е познат на медицината, но е изключително рядко срещан и за него все още няма категорично обяснение. Специалистите обаче поясняват, че подобно селективно хранене може да доведе до тежки усложнения на здравето. Младата британка вече е изпитала това на гърба си. Тя често страда от персистиращи инфекции и анемия. Засега обаче не е открит лек за състоянието ѝ.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия