Емоциите на кучетата са изписани на лицата им

2013-03-19 21:45:00
Емоциите на кучетата са изписани на лицата им
Снимка: sxc.hu

Също както при хората, емоциите на кучетата са изписани по лицата им, смятат американски учени, цитирани от в. “Telegraph”.

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от университета Walden в Минеаполис провели експеримент с участието на 50 доброволци и една 5-годишна полицейска немска овчарка на име Мал. Част от участниците в проучването отглеждали у дома си кучета, докато останалите – не.

 

 

На първия етап от експеримента специалистите предизвиквали различни емоции у Мал и заснемали лицето ѝ. След това всички снимки на немската овчарка били предоставени на доброволците, които трябвало да определят какви чувства е изпитвало кучето по време на всяка от снимките.

 

Цели 88% от участниците в експеримента безпогрешно разпознали щастливата физиономия на четириногото животно. Гневът на Мал бил идентифициран от 70% от доброволците, уплахата – от 45%, а тъгата – от 37%.

 

Най-трудни за разчитане се оказали изненадата и отвращението на кучетата, които били разпознати съответно едва от 20% и 13% от участниците в проучването.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
paolina13
преди 11 години

До Makenzi97: Makenzi97, извини ме, но ти тотално оспами моята тема, а сега продължаваш и тук.... ти изобщо имаш ли ЖИВО куче??????? Хайде престани с твоето мачете, моля те! Ти се смяташ за ГОЛЯМ МЪЖАГА, щом трепеш кучета????? Ами НЕ, НЕ СИ МЪЖАГА !!!!!!!!!

Makenzi97
преди 11 години

Имам си бая голямо черно мачете там.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия