Сексът в Космоса е смъртоносен, твърдят учени

2013-03-15 17:07:00
Сексът в Космоса е смъртоносен, твърдят учени
Снимка: Dreamstime

Специалистите съветват двойките да разнообразяват сексуалния си живот, за да може връзката им да върви по мед и масло. Сигурно има хора, които са се замисляли колко страхотно би било, ако можеха да се отдадат на интимни ласки с половинката си в ... Космоса. Тази идея може да звучи вълнуващо, но, за съжаление, сексът извън пределите на Земята може да бъде смъртоносен, пише в. ”Daily mail”.

 

 

Учените стигнали до този извод, след като наблюдавали реакциите на растения. Оказало се, че гравитационните изменения увреждат фатално клетките. Учените открили, че прекалено силното и прекалено слабото земно привличане влияят отрицателно върху мъжкия репродуктивен орган при покритосеменните.

 

Според специалистите хипергравитацията, която може да бъде характерна за големите планети, както и безтегловността, влияят фатално на репродуктивните органи. Причината е нарушаване вътрешноклетъчната циркулация.

 

Абсолютно същите процеси могат да се случат и при човешките клетки. При тях тази циркулация е от много важно значение. Според учените има възможност при много продължителни изменения на гравитацията да бъдат развити смъртоносни заболявания като болестта на Алцхаймер и рак.

 

Хората все по-често се замислят за секс в Космоса, защото има перспективи за продължително или постоянно пребиваване на човека извън Земята. От догодина се очаква да започнат суборбитални туристически полети, организирани от компанията „Върджин галактик“.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 11 години

Ееее добре. Значи повече няма да летя в космоса, за да правя секс... :(

HollyGolightly
преди 11 години

Провалихте ми плановете за уикенда с тази статия :(


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия