Храбро мишле нападна отровна змия и спаси живота си

2013-03-08 10:31:00
Храбро мишле нападна отровна змия и спаси живота си
Снимка: sxc.hu

Змиите са месоядни животни и много обичат да засищат глада си с малки новородени мишлета, яйца на насекоми, пухкави зайчета, плъхове, сладки жълти пиленца, а някои определени видове си падат по свои събратя и гущери. Има змии, които използват отрова, за да убият плячката си, преди да я изядат. Други я убиват, като се увиват около нея и започват да я притискат, докато я удушат. След това я изяждат от главата надолу.

 

 

В зоологическата градина хранят повечето змии с мишлета. Храбър гризач успя да спечели свободата си, след като нападна отровна змия, опитвайки се да спаси от смърт свой събрат, съобщи Orange News.

 

Двете мишлета били сервирани за храна на змия в зоологическата градина в гр. Ханчжоу, Чжъцзян. По принцип, когато влечугото хване единият гризач, другият се скрива на сигурно място. Но това мишле било от храбрите. То нападнало змията, когато видяло, че се опитва да изяде неговото другарче.

 

Гледачът от зоопарка никога не е виждал нещо такова. Всичките мишки се криели, докато змията се хранела.

 

Въпреки храбрия подвиг на мишлето, другарчето му загинало. Добрата новина е, че гризачът успял да спечели свободата си и в момента се радва на безгрижен живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Skorpo
преди 11 години

божее...

ognyanova95
преди 11 години

по- безсмислена статия не съм виждала...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия