Колко често се усмихваме?

2013-03-06 19:30:00
Колко често се усмихваме?
Снимка: sxc.hu

Един човек се усмихва средно около седем пъти на ден, като поне единият от тях е неискрено, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че в днешното забързано ежедневие, на повечето хора не им остава време за най-категоричния израз на радост и добро настроение – усмивката. Дори най-щастливите хора се усмихват едва по 11 пъти на ден. Най-намръщените пък правят това само веднъж.

 

Резултатите от проучването сочат още, че всяка седма усмивка е неискрена. В 51% от случаите става въпрос за усмихване пред шефа.

 

Същевременно 1/5 от анкетираните признават, че са се усмихвали в неподходящ момент – по време на погребение. Половината в участниците в анкетата пък споделят, че неволна усмивка се е прокрадвала по лицето им по време на разгорещен скандал с половинката.

 

Усмивките, които най-много ни радват и в най-голяма степен ни зареждат с добро настроение, са тези на най-близките ни хора – интимните партньори, децата и роднините.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
"g0oD"_glr
преди 11 години

Да.. Явно българите сме много по-щастливи от британците! :)

Sissy127
преди 11 години

Аз не съм от най-щастливите хора, но се хиля на простотиите на приятелите ми, някой път и на себе си, така че поне 15 пъти на ден.

broken_angel_17
преди 11 години

Ами аз не съм най-щастливата и се усмихвам повече от 11 пъти на ден ;дд През цялото време се усмихвам и се хиля като напушена ;д

kalzzz
преди 11 години

само седем пъти !? Аз ли съм единствения човек, който се усмихва често ?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия