Усмивката наистина лекува

2012-08-23 22:00:00
Усмивката наистина лекува
Снимка: sxc.hu

Ако сте под стрес, най-доброто, което можете да направите, е да се усмихнете, пише “Huffington Post”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско проучване.

 

След провеждането на серия от експерименти с участието на 169 студенти, изследователи от Канзаския университет стигнали до заключението, че усмивката, особено широката, е в състояние не само да подобри мигновено настроението на един човек, но и да предпази сърцето му от вредното влияние на стресовите ситуации.

 

 

Сходно изследване на учени от клиниката „Мейо” неотдавна доказа, че усмивката подсилва имунната система и намалява болката. Специалисти от Университетския медицински център на щата Мериленд пък откриха силна връзка между сърдечното здраве на един човек и това, колко често се усмихва той.

 

„Всички ние знаем, че редовната физическа активност, спазването на здравословен хранителен режим и избягването на цигарите намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Може би обаче към този списък е редно да добавим и искрения смях, който наистина лекува”, коментира д-р Майкъл Милър – директор на Центъра за превантивна кардиология към Мисисипския университет.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
beliq_zub
преди 11 години

Тъй вярно!Вече всеки път като изпадам в лошо настроение,ще се опитвам с усмивката,колкото и трудно да ми е!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия