Сменят фигурката "ютия" от играта Монополи с друга

2013-02-07 15:06:00
Сменят фигурката
Снимка: Reuters

Обичате ли да играете Монополи? Или това е спомен, останал в миналото? Липсват ли ви часовете, прекарани със семейството, обикаляйки Лондон и закупувайки имоти, улици гари и пр.? А с коя фигурка предпочитахте да играете – шапка, обувка, кола, ютия ....?

 

Статистиката сочи, че почитателите на Монополи избягват да играят с ютията. Затова бе направено online гласуване в социалната мрежа Facebook дали фигурката да бъде сменена с друга и с каква. Резултатите не бяха в полза на ютията, съобщиха световните информационни агенции.

 

 

Гласуването се проведе в 185 държави и продължи 30 дни. Най-много гласове събра котката – цели 31%, докато за ютията гласуваха едва 8%. Останалите предложения бяха диамантен пръстен, робот, хеликоптер и китара. Производителят на Монополи каза, че ютията ще бъде премахната от новите игри, които ще бъдат пуснати в продажба тази година.

 

Семейната игра е измислена в началото на 1900 година от Елизабет Мажи. Версията, която е добила популярност днес, е станала известна, благодарение на Чарлз Дероу, който я патентова през 1935 година. Монополи се продава в 11 държави, произвежда се на 43 езика и има дигитална версия.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия