Колко години навърши любимата ни игра "Монополи"?

Любимата настолна игра на много семейства "Монополи" навърши 75 години. От години тя примамва много хора, които играят с приятелите си и извършват нечестни сделки и спекулации. "Монополи" се появява на пазара в Щатите няколко годи

2010-10-14 19:02:52
Колко години навърши любимата ни игра
Любимата настолна игра на много семейства "Монополи" навърши 75 години. От години тя примамва много хора, които играят с приятелите си и извършват нечестни сделки и спекулации. "Монополи" се появява на пазара в Щатите няколко години след  световната икономическа депресия през 30-те години на миналия век. Днес играта я има в 111 страни и е преведена на 43 езика. "Монополи" няма точна рождена дата.

Играта е получила патент през 1935 година, собственик на играта е "Hasbro" - компания-производител на играчки.

Създателите на играта провокират своите почитатели, като ги карат да проявят творчество и да изберат най-нестандартните места за игра. Група ентусиасти играли във вана в продължение на 99 часа, други пък играели 200 часа върху греда. Играта е най-известна в Германия, феновете й са имали възможността да спечелят най-новата версия чрез игра. Има страни, в които "Монополи" е забранена - Северна Корея и Куба.

Произходът на "Монополи" се свързва с безработния търговец на отоплителни уреди Чарлз Дароу през далечната 1935 година. Той си няма на идея, че години по-късно неговата патентована игра ще има толкова богата история. Търговецът дълго време търси издатели, които да спонсорират хрумването му, след като видял, че приятелите му определено се забавляват, когато играят "Монополи". Първоначално той издал един екземпляр, който направил с помощта на жена си и сина си, който бил художник - график.

Играта има няколко варианта, преди да бъде патентовата под името "Монополи". Всеки истински фен на играта, може да вземе участие в Световния шампионат по "Монополи". Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия