Дай да те гуууушна :) Честит Ден на прегръдката!

2013-01-21 09:42:00
Дай да те гуууушна :) Честит Ден на прегръдката!
Снимка: Dreamstime

Днес е един много готин и „гушкащ“ празник – Денят на прегръдката. На 21 януари всяка година целият свят почита един от най-необичайните празници. Първоначално са го почитали само в САЩ, но след няколко години добил популярност и започнал да се чества в цял свят. На днешния ден може да гушкате, когото си поискате, дори непознати /наблегнете на хубавите момичета и момчета/.

 

 

Празникът е основан през 1986 година в Америка. Не се знае името на създателя му и защо е избрана днешната дата, но най-вероятно това са били млади хора, които са искали да създадат повече положителни емоции у хората.

 

Да се гушкаш е нещо хубаво, казват специалистите.

 

Според психолозите хората обичат да се прегръщат, защото по този начин си разменят душевна топлина, любов, комфорт, сигурност и закрила. Някои хора се гушкаш по-често с останалите, други по-рядко, но в крайна сметка всички го правим.

 

Всеки човек прегръща по различен начин. И като всяко нещо, дори по прегръдката можеш да познаеш характера на партньора си. Ако искаш да разбереш какво означават прегръдките му/й, цъкни тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия