Всеки втори се оплаква от липса на време за почистване на дома

2013-01-20 18:00:00
Всеки втори се оплаква от липса на време за почистване на дома
Снимка: sxc.hu

Всеки втори се оплаква, че е толкова зает, че не му остава време да почисти дома си, съобщава в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно проучване, проведено сред 2000 възрастни британци.

 

Оказва се, че милиони семейства смятат, че живеят в кочина, тъй като не им остава време да разтребят жилището си. Всеки пети дори се притеснява от това да покани свои близки и приятели на гости, тъй като смята, че домът му ще им направи лошо впечатление.

 

 

Около 63% от анкетираните споделят, че жилището им не е толкова чисто и подредено, колкото би им се искало. Причината според половината от тях е липсата на време. Други 39% пък просто не харесват почистването и отказват да се занимават с него, а 21% смятат, че не са добри в извършването му.

 

Резултатите от проучването сочат още, че 42% от британците никога не са почиствали дома си от горе до долу, а тези, които са го правили, признават, че е било преди повече от пет месеца. Един на всеки 10 споделя, че не е мил банята си от повече от месец. Също толкова са и хората, които заявяват, че не са гладили дрехи от около година.

 

Приблизително 10% са и тези, които не са пускали пералнята и прахосмукачката през последния един месец. Един на всеки 20 твърди, че никога през живота си не е мил прозорците в дома си.

 

Всеки трети от анкетираните признава, че му се е случвало да получи неприятни забележки от страна на приятели за неразтребеното си жилище. Три четвърти пък са тези, на които им се е налагало в последния момент да набутват нещо под възглавниците или зад дивана, за да го скрият. Около 60% дори са заключвали определени стаи от дома си, за да не ги виждат гостите им.

 

А вие помагате ли на родителите си в почистването на дома?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия