Забраниха на жените в Северна Корея да карат велосипед... отново

2013-01-19 18:00:00
Забраниха на жените в Северна Корея да карат велосипед... отново
Снимка: sxc.hu

Само няколко месеца, след като абсурдният закон, забраняващ на жените от Северна Корея да карат велосипед, бе отменен, сега забраната отново е в сила, съобщава DailyNk.

 

От 10 януари тази година в КНДР на представителките на нежния пол отново им е забранено да карат или да се возят на колело. За разлика от преди, когато нарушителките са били глобявани с дребна сума пари, сега техните велосипеди подлежат на конфискация, в случай на установено престъпване на закона.

 

 

В Северна Корея подобна забрана представлява сериозен проблем за населението, тъй като много хора не разполагат с автомобил или мотоциклет. Единственият им начин да се придвижват на по-далечно разстояние е чрез използването на велосипед.

 

Хиляди жени ходят на пазар или карат децата си на училище с колело. Сега обаче те не могат да го правят, тъй като това е наказуемо според закона.

 

Причината за връщането на абсурдната забрана в сила е схващането на настоящия лидер на КНДР Ким Чен Ун, че образът на жена, караща велосипед, е в разрез със социалните нрави и морал.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
AstroGirl
преди 11 години

простотии!

ilovedeath
преди 11 години

Сериозно?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия