Къде на жените им е забранено да гледат Евро 2012?

2012-06-13 19:21:00
Къде на жените им е забранено да гледат Евро 2012?
Снимка: reuters.com

Жените в Иран имат забрана да гледат на публични места мачовете от Европейското първенство по футбол, което се провежда в момента в Полша и Украйна, пише “Global Post”.

 

След дълго обмисляне на въпроса, властите в страната стигнали до заключението, че по време на футболните срещи мъжете започват да буйстват, да псуват и да разказват мръсни вицове – все неща, които са неподходящи, когато наоколо има нежни създания. Вместо обаче да забранят на представителите на силния пол непристойното поведение, управниците на Иран решили да забранят на жените да гледат мачовете от Евро 2012 на публични места.

 

 

Разбира се, това далеч не е единственият случай, в който иранските власти налагат подобно разделение между половете. Представителките на нежния пол, живеещи в страната, имат право да посещават само басейни, плажове и паркове, които са предназначени специално за тях. Освен това те са задължени да се возят единствено в задната част на автобусите от градския транспорт. Ако искат да се придвижват из градовете на Иран с такси, дамите трябва да се качват само и единствено на специално създадените за целта женски таксита.

 

Вие одобрявате ли подобно разделение между половете?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Any_98
преди 11 години

естествено че не!!!

MooDy
преди 11 години

Вие одобрявате ли подобно разделение между половете?Колко *** въпрос само. Няма кво друго да кажа :Х

DSD Creations
преди 11 години

неееееееееееееееееееееееееееееееееееее

the_world_around_me
преди 11 години

Каква е тая дискриминация о.О :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия