Винаги заедно, дори и след смъртта...

2013-01-17 22:30:00
Винаги заедно, дори и след смъртта...
Снимка: sxc.hu

Поредната затрогваща история за силата на предаността и приятелството между едно куче и неговия стопанин ни демонстрира 12-годишната немска овчарка Чицио, която вече втори месец чака своята собственичка на мястото, на което за последно я е видяла – в местната църква в италианския град Сан Доначи, съобщава OddityCentral.

 

 

Историята на Чицио и стопанката му Мария Лочи започва преди години, когато тя открива изоставеното куче и го прибира у дома си. Въпреки че италианката се грижи за още няколко бездомни животни, немската овчарка е нейният любимец. И изглежда това не е случайно.

 

След смъртта на Мария, Чицио посещава всеки ден църквата, в която е ходил на богослужение със своята собственичка, и чака тя да се върне. Свещеникът познава добре кучето и му позволява да остава на литургиите, тъй като то си стои кротко и не издава нито звук. Чицио е добре познат и на всички местни жители, които са го виждали в църквата заедно с Мария.

 

Предаността на домашния любимец през последните два месеца дотолкова е впечатлила хората от град Сан Доначи, че много от тях вече са изявили желание да го осиновят. Едва ли обаче някой ще успее да измести Мария от сърцето му...

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия