За силата на любовта между едно куче и неговия стопанин...

2012-09-14 18:30:00
За силата на любовта между едно куче и неговия стопанин...
Снимка: sxc.hu

Капитан – кучето, което вече шест години не помръдва от гроба на своя стопанин, доказа, че смъртта не е в състояние да сложи край на любовта и предаността към най-близкия приятел, пише OddityCentral.

 

Затрогващата и стоплящата сърцето история започнала през 2005 г., когато аржентинецът Мигел Гузман подарил на своя син Дамиан немска овчарка. За краткото време (една година), което Капитан прекарал в семейство Гузман, той развил силна привързаност към своя стопанин.

 

 

На 24 март 2006 г. Мигел починал. За неговия домашен любимец обаче това далеч не означавало, че те двамата трябва да се разделят. Малко след погребението на аржентинеца Капитан избягал от дома си. Г-жа Гузман и Дамиан търсели кучето в продължение на няколко дни, но безуспешно. В крайна сметка те решили, че то е било блъснато от кола или пък друго семейство го е осиновило, мислейки го за бездомно.

 

Двамата членове на семейство Гузман обаче останали истински изненадани, когато няколко седмици по-късно отишли да оставят цветя на гроба на покойния Мигел. Там те заварили своя избягал домашен любимец, лежащ кротко над надгробната плоча. Колкото и да се опитвали да отведат Капитан у дома, той винаги се връщал на мястото, на което бил погребан неговият стопанин. Не след дълго г-жа Гузман и синът ѝ се отказали да правят опити да приберат кучето си вкъщи. Те не можели да проумеят как то е успяло да открие гроба на Мигел, но се съобразили с решението му да остане там.

 

С безкрайната си отдаденост и чистата си любов към своя стопанин Капитан си спечелил уважението и симпатиите на гробищните пазачи. Те се грижели за него и се стараели никога нищо да не му липсва – храна, вода, дори редовни имунизации и прегледи при ветеринарен лекар, когато е необходимо.

 

Вече шест години Капитан живее в гробището. През деня той обикаля наоколо заедно с пазачите, а нощем се връща при гроба на своя най-добър приятел Мигел. Изглежда, че дори смъртта не може да бъде пречка пред приятелството и любовта.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
RoxyM
преди 11 години

Колко тъжно! Но не се очудвам, защото знам как може да обича едно куче! Не случайно са казали, че ако искаш някой наистина да те обича без никакви условности, трябва да си вземеш куче! Моето почина на 16 години, още не мога да го преживея! :-(((

DarthLord
преди 11 години

Само можем да се учим от кучетата!

ROFLWTF
преди 11 години

Омг, тази история е като на Хачико, има филм за него с Ричард Гиър, колко ревах на него... :(

magneticfields
преди 11 години

Поредното доказателство, че кучетата са по-предани от хората.

Dark_Vampire23
преди 11 години

Мноого хубава история.

DownloadVirus
преди 11 години

А ние хората до 5 дена забравяме за всичко..

prettymonster
преди 11 години

Невероятна история :) Уникално сърцати си животинките !

Azoria
преди 11 години

Трогателна история :)

ADMIRALKA14
преди 11 години

Впечатляващо!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия