1/3 от служителите се хранят на бюрата си

2013-01-17 20:30:00
1/3 от служителите се хранят на бюрата си
Снимка: sxc.hu

Около 1/3 от служителите, работещи в офис, се хранят на бюрата си и предпочитат да не излизат навън в обедната си почивка, сочат резултатите от мащабно британско проучване, цитирани от в. “Telegraph”.

 

 

За някои обядването в офиса е по-приятно, тъй като то им спестява време и освен това те могат да си донесат нещо здравословно за хапване, приготвено вкъщи. За други обаче (един на всеки 30 от анкетираните) храненето на бюрото е задължително поради опасенията им, че могат да бъдат уволнени от работодателя си, ако напуснат работното си място в обедната почивка.

 

Все по-често служителите не само обядват, но и закусват в офиса си. Около 60% от правещите го признават, че това им позволява да прекарат повече време в леглото рано сутрин. Един на всеки десет пък споделя, че, премествайки закуската си на работното място, успява да отиде по-рано на работа, а съответно и да си тръгне по-рано.

 

Приблизително 10% от участниците в анкетата признават, че предпочитат да се хранят на бюрото си, тъй като през това време се възползват от възможността да се поровят в социалните мрежи и да се разтоварят от задълженията си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nor4eto99
преди 11 години

А за тинейджърите ще има ли такава статистика :DDDDDDD


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия