В Мавритания момичетата се тъпчат насила, за да надебелеят

2013-01-16 22:45:00
В Мавритания момичетата се тъпчат насила, за да надебелеят
Снимка: sxc.hu

Докато жените в западния свят се подлагат на многобройни диети, за да отслабнат, в някои части на африканската държава Мавритания момичетата влизат принудително в лагери, в които ги тъпчат с храна насила, за да надебелеят, съобщава OddityCentral.

 

Тези абсурдни действия се свързват с традицията Leblouh, по време на която се търси бъдещ младоженец за малките момичета. В Мавритания се смята, че колкото по-едра е жената, толкова по-голямо място заема тя в мъжкото сърце и следователно не може да бъде изместена от там от друга представителка на нежния пол.

 

 

Ето защо още на крехката възраст между 5 и 9 години момичетата се изпращат далеч от семейството си в лагери за угояване, в които ги принуждават да се хранят насила. Ежедневното меню там обикновено включва 2 кг смляно просо, смесено с 2 чаши масло и 20 литра камилско мляко. Консумацията на едно момиче всеки ден надхвърля впечатляващите 16 000 калории.

 

За да могат „възпитателите” в лагера да постигнат целта си, те използват специални методи на изтезание с пръчки, за да накарат децата да се хранят. Също така всичко повърнато трябва да се изяде отново. При успешното преминаване през програмата за надебеляване едно 12-годишно момиче би трябвало да тежи около 80 кг.

 

Макар и да звучи абсурдно, все още много мавританци, населяващи предимно селските райони, спазват традицията Leblouh и изпращат своите отрочета в лагерите за трупане на килограми. Те им обещават, че ще отидат „на прекрасно място, където по цял ден ще ядат сладки лакомства”. Истината обаче се оказва съвършено друга.

 

Излишно е да споменаваме, че редица активистки организации вече са се обявили против лагерите за надебеляване. Засега обаче подобни мероприятия не могат да се забранят от закона.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HollyGolightly
преди 11 години

"В Мавритания се смята, че колкото по-едра е жената, толкова по-голямо място заема тя в мъжкото сърце и следователно не може да бъде изместена от там от друга представителка на нежния пол." 8-) Хареса ми как звучи това

SHPAIdURmeN
преди 11 години

То, тази информация е стара. Те ги тъпчат насила понеже мъжете харесват тлъсти жени в тяхната си страна, затова така е прието.

Raymond
преди 11 години

До Raymond: А да не говоря за родителите, които пращат децата си там. Наистина е жалко...

Raymond
преди 11 години

Направих си профил само заради тази абсурщина... ами като не могат да се забранят от закона, няма ли кой да вкара въпросните "възпитатели" в лагер за изтезания, където да бъдат подлагани на бой с пръчки и камшици ежедневно, и да ги карат да ядат лна? Защото това заслужават. (facepalm)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия