Млада американка планира през цялата 2013 г. да се храни само в заведенията от веригата Starbucks, съобщава OddityCentral.

 

Бютифул Екзистънс (да, това е нейното истинско име) има манията всяка година да си поставя някаква безумна цел и да я изпълнява. Така например през 2011 г. тя си пазарувала само от благотворителни магазини, тъй като това било нейното новогодишно обещание.

 

 

Сега Бютифул е решила да изкара следващите 12 месеца, консумирайки само храни и напитки на Starbucks. Цялото преживяване ще бъде старателно описано от нея в личния ѝ блог.

 

Целта? Младата жена иска да се отблагодари на компанията за доброто заплащане, което дава на работниците си, наети на почасова работа, както и да покаже на американците колко щастливи трябва да се чувстват от факта, че имат богат избор относно това, къде и с какво да се хранят.

 

Разбира се, не всички приятели на Бютифул одобряват намерението ѝ. Много от тях се опасяват, че тя ще натрупа излишни килограми. Други пък по-скоро се чувстват загрижени за финансовото ѝ състояние, тъй като са изчислили, че на ден на нея ще ѝ трябват средно около 18,79 долара, за да се храни. Така за една година Бютифул ще трябва да похарчи около 7000 долара за храна – два пъти повече, отколкото е разходът на една средностатистическа американка.

 

Можете ли да се сетите за по-глупаво новогодишно обещание?

Автор: Илиана