Милионерка чисти улиците – дава пример на децата си

2013-01-09 10:00:00
Милионерка чисти улиците – дава пример на децата си
Снимка: sxc.hu

Китайска милионерка се прочу наскоро, след като стана ясно, че чисти улиците за 1420 юана (около 228 долара) месечно, въпреки че притежава значително имущество и солидна сума в банковата си сметка, пише OddityCentral.

 

И преди да си помислите, че Ю Юзен е най-вероятно луда, бързаме да ви разкрием причината, поради която тя е взела подобно решение – китайката иска да даде добър пример на децата си, да им покаже, че парите не се получават даром, а трябва да се заработват с усърден труд.

 

 

Преди 32 години китайката и съпругът ѝ били неособено заможни фермери, които, макар и да не изкарвали много пари, винаги успявали да спестят нещо. Именно така те се превърнали в първите жители на селото си, сдобили се с триетажна къща.

 

По това време много хора се заселвали в местността и търсели работа във фермите. Те обаче се нуждаели и от подслон, а триетажната къща на Юзен била перфектното решение за тях. Благодарение на парите от наемите китайското семейство малко по-малко се замогвало. Само за няколко години то построило още три пететажни сгради.

 

След преустройството на земите в Китай семейство Юзен било компенсирано за съборените си къщи с 21 апартамента в близкия град. Именно така то се сдобило с истинско богатство. За разлика от повечето си съселяни обаче, които, видели се в малко повече пари, се пропили или започнали да играят хазарт и да употребяват наркотици, Ю Юзен искала да даде добър пример на децата си.

 

Ето защо тя си намерила работа като чистачка на улици за скромна заплата. Всеки ден китайката отивала на работа в 3 часа сутринта и взимала по 6-часови смени шест дни в седмицата. Тя се зарекла пред децата си, че ще дари имуществото си на държавата, ако те не започнат да работят, а чакат всичко наготово.

 

Явно методите на Ю Юзен подействали, тъй като в момента и двете ѝ децата си имат работа. Синът ѝ работи като шофьор за 2000 юана (321 долара) месечно, а дъщеря ѝ е служител в офис и получава заплата в размер на 3000 юана (482 долара) месечно.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pepa97
преди 11 години

BRAVO

~sweeettt~
преди 11 години

Браво на жената!!

ccdesigns
преди 11 години

Браво!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия