Жените се превръщат в кариеристки заради страха от липса на съпруг

2013-01-02 21:20:00
Жените се превръщат в кариеристки заради страха от липса на съпруг
Снимка: sxc.hu

По-голямата част от жените, които изпитват известна несигурност около това, дали ще успеят да си намерят съпруг, се превръщат в кариеристки, чиято главна цел в живота е да покорят професионалните висини, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско проучване.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от Тексаския университет в Сан Антонио провели няколкогодишен експеримент с участието на свои студентки, разделени в две групи. Преди започването на обучението им едните били информирани чрез статия, че мъжете във висшето учебно заведение са по-малко от жените. Другите получили обратната информация. Участничките в експеримента били наблюдавани още няколко години след завършването на университета.

 

Оказало се, че тези, които вярвали, че ще им бъде по-трудно да си намерят съпруг (поради липсата на равенство между броя на мъжете и жените студенти), постигнали по-големи професионални успехи и преследвали много по-настървено успешна кариера. Когато най-накрая се задомили, те имали по-малко деца от останалите.

 

Учените забелязали и друга подобна зависимост – студентките, възприемащи се като по-малко привлекателни, следователно и смятащи, че могат по-трудно да създадат семейство, също се насочили към професионалните върхове и загърбили любовния си живот.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия