Самурай разрязва куршум на две със сабята си (+видео)

2012-12-31 13:00:00
Самурай разрязва куршум на две със сабята си (+видео)
Снимка: YouTube

Има някои неща, които сме свикнали да виждаме само и единствено във филмите със супергерои, като например разрязването на куршум на две с помощта на сабя. Модерният самурай Исао Мачи обаче доказа, че няма нищо невъзможно. Със своя меч той е способен да отблъсне сачма от въздушна пушка, летяща към него с впечатляващата скорост от 322 км/ч, съобщава OddityCentral.

 

 

Исао Мачи е директор на училище за самураи и с уменията си дава страхотен пример на своите ученици. Благодарение на невероятната си координация между ръце и очи и бързите си реакции, той наскоро постави нов световен рекорд за Гинес.

 

Исао Мачи успя да разреже на две сачма от въздушна пушка, изстреляна срещу него от разстояние от около 70 метра и летяща със скорост 322 км/ч. Цялото действие бе заснето от холивудски режисьор и специална камера, правеща записи с 250 пъти по-бавно от нормалните камери.

 

Присъствалите на поставянето на рекорда са категорични, че за времето, през което сачмата бива изстреляна и отблъснато от самурая, повечето хора биха могли единствено да осъзнаят, че е било стреляно срещу тях, но не биха могли да реагират по никакъв начин. Нещо повече - летящата сачма не може да се забележи с човешко око. Исао Мачи обаче не само я вижда, той замахва с меча си и я разцепва на две.

 

Вижте видео с демонстрация на невероятното умение на модерния самурай:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
raja_pein
преди 11 години

Wow!

valdesbg
преди 11 години

Stan Lee's Superhumans е поредицата. А конкретно този епизод е от 2010. Старо е инфото.

FunkyPie
преди 11 години

ловците на митове го правеха с куршум и брадва


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия