А вие можете ли така? Китаец реже плодове и зеленчуци с карти за игра (+видео)

2012-08-12 11:06:00
А вие можете ли така? Китаец реже плодове и зеленчуци с карти за игра (+видео)
Снимка: YouTube

48-годишният китаец Йе Тонгксин е сред малкото хора, притежаващи рядкото умение да режат плодове и зеленчуци с помощта на карти за игра. И макар че за повечето му съседи и познати заниманието му е просто един реалистичен вариант на играта „Fruit Ninja”, Йе си е поставил много по-високи цели – да бъде вписан в Книгата с рекордите на Гинес, пише OddityCentral.

 

 

Китаецът започнал да тренира необичайната дисциплина преди повече от 10 години. Той отделял по около два часа на ден в опити да подобри техниката си и силата, с която насочва нетрадиционното си острие към плодовете и зеленчуците.

 

За разлика от повечето хора, които също притежават подобно умение, Йе не се задоволява само с нарязването на тънки и не особено твърди зеленчуци, като краставиците например. Той дотолкова е развил таланта си, че успява да нареже дори дебелокори дини и ябълки.

 

Скоростта, с която 48-годишният мъж изстрелва картите, се равнява приблизително на 100 метра в секунда или около 360 километра в час.

 

Целта на Йе е да успее да разреже на две повече от 18 краставици в рамките на една минута – именно така той ще успее да подобри световния рекорд в категорията.

 

Вижте китаеца в действие:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HoBaTopka
преди 11 години

http://t.qkme.me/3obdtb.jpg

koshtramba
преди 11 години

Нинджааа!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия