Мъжете управляват по-добре семейните финанси

2012-12-30 15:00:00
Мъжете управляват по-добре семейните финанси
Снимка: sxc.hu

Въпреки че жените по-често се превръщат в пазител на семейния портфейл, оказва се, че мъжете са тези, които управляват по-добре финансите на домакинството си, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно проучване.

 

 

Повече от половината от представителките на нежния пол – 51%, споделят, че главно те отговарят за бюджета на семейството си. При мъжете с подобна отговорност разполагат едва 36%.

 

Същевременно 58% от представителите на силния пол смятат, че управляват по-добре парите на домакинството си, в сравнение с нежните си половинки, докато убедени в контролните си функции са само 36% от дамите.

 

Резултатите от проучването сочат още, че 1/3 от възрастните вече са си изготвили финансов план за предстоящата година, който ще им помогне да разпределят очакваните финансови постъпления в домакинството си за наеми, ипотеки, храна и пътувания. Един на всеки петима споделя, че вероятно ще му се наложи да използва кредитни карти и овърдрафти, за да покрие предстоящите си през 2013 г. разходи.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
the_world_around_me
преди 11 години

Жените харчат пари за всякакви глупости :D разбираемо е

JoLLiE92
преди 11 години

абсурд.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия