Жените отделят 10 дни годишно за косата си

2012-12-23 10:10:00
Жените отделят 10 дни годишно за косата си
Снимка: sxc.hu

Една средностатистическа жена отделя около 10 дни годишно, за да приведе косата си в приличен вид, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че представителките на нежния пол се нуждаят от около 10 минути всеки ден за миене и подхранване на косата. Но това не е всичко – 15 минути са необходими са сушене, а 40 минути – за оправяне на прическата.

 

Половината от анкетираните дами признават, че грижата за косата им отнема дори още повече време, когато се приготвят за вечерно излизане. Всяка осма споделя, че отменя срещи с приятелите си, когато не се чувства достатъчно уверена в прическата си.

 

Едва 12% са тези, които не са чак толкова обсебени от гривата си – те  отделят само няколко минутки сутрин за миенето ѝ и след това не се занимават повече с нея в продължение на целия ден. Една на всеки 20 в някои дни дори пропуска да измие, изсуши и оформи косата си, а вместо това просто я връзва на опашка.

 

А вие, момичета, колко време отделяте на прическата си?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 11 години

Голи глави е решението.

3oPuTy
преди 11 години

40 минути за прическа,10 за миене и подхранване?!Да,ако сме с коси до раменете сигурно :D Аз за моята грива отделям поне 20мин. в банята и после още 15мин. ако я изправям,но ако тръгна да се къдря или да правя няк'ва по-различна прическа ми отиват над час и половина.

PeaceOfMe
преди 11 години

Много малко си мият всеки ден косата.

FuCKkK13
преди 11 години

само едно не разбрах.. защо всички да си мият косата всеки ден ?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия