Вижте какво се крие в елхата, която си купувате за Коледа

2012-12-19 10:50:00
Вижте какво се крие в елхата, която си купувате за Коледа
Снимка: sxc.hu

Въпреки че в последно време повечето домакинства имат изкуствени елхи, все още има хора, които залагат на естествените коледни дръвчета. Малцина обаче знаят, че в тях се крият хиляди насекоми и микроскопични животинки, които чакат да стане топличко и да се събудят.

 

 

Учените установили, че в коледните елхи живеят до 25 000 малки насекоми като акари, паячета, нощни пеперуди и други, съобщи Франс прес. Те спят зимен сън, изпразват тялото си от флуидите и са напълно неподвижни. Когато дървото се озове на топло местенце – в дома ви, например – насекомите се събуждат, защото усещат топлина и смятат, че пролетта се е върнала.

 

 

Не се притеснявайте от присъствието на тези животинки. Повечето от тях са невидими с просто око и кротко си стоят в елхата. Все пак коледното дръвче е част от околната среда и носи със себе си друга част от природата – насекомите.

 

 

За успокоение – в саксиите ви има също толкова насекоми, колкото в елхата, която сте си купили, за да краси дома ви и да създава коледно настроение.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия