Мъж продаде фамилното си име за 45 500 долара

2012-12-14 20:30:00
Мъж продаде фамилното си име за 45 500 долара
Снимка: jasonsadler.com

Американецът Джейсън Седлър, известен от няколко години с нестандартните си рекламни хрумвания, продаде фамилното си име на компанията, наддала най-много пари в организирания от него онлайн търг, съобщава OddityCentral.

 

 

Според условията на вече сключения договор, Джейсън ще се лиши от своята фамилия през 2013 г. и вместо нея ще носи фамилното име HeadsetsDotCom, което ще рекламира спечелилата аукциона фирма за аудио слушалки. Цената? Точно 45 500 долара.

 

Всички официални документи на Джейсън – лична карта, шофьорска книжка, кредитни карти и т.н., ще му бъдат преиздадени, за да бъде отпечатано на тях новото му име. Разбира се, за да научат колкото се може повече хора за него, той ще смени фамилията си и във всички социални мрежи, в които е регистриран.

 

Джейсън прави първата си подобна инициатива още през 2009 г., когато обявява, че за един ден ще носи тениската на всяка компания, която се съгласи да му заплати за целта скромна сума пари. От този момент нататък, благодарение на различни подобни хрумвания, американецът пече средно около 250 000 долара годишно. Сред клиентите му пък са някои от най-големите и известни компании в световен мащаб.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
F_CK_all_I_need_is_U
преди 11 години

ей ****ци,тфа се нарича креативност! за времето, което вие прекарвате пред компютъра,той си прави пари, за което - евала, има талант

Brook
преди 11 години

scrooper може на пръв поглед това да изглежда безобидно и не кой знае каква работа но това пласещо не е редно странн е .Проблема е в това че хората гледат по въжможно най-лесния начин да се сдобият с пари защото си мързи или искат по бързо да изкарат лесни пари било то като се продават като продадат детето си като крадат макар че в този сулчй е субективно но няма да задълбавам като убият и прочие.сичко трябва да си има граници не разбираш ли излиза че в днешното време всичко може да се продаде за дадена сума което не трябва да е така не мислиш ли че е ненормално .Сякаш сме някакви кстоки които по заможните хора могат да ни купят не се ли чувстваш ужасно от този факт.Ами така се почва от нещо малко и няма спиране човешката жажда за пари граници няма.И не водя морал дургото е че изглежда нелепо надали родителите му ще се особено доволни от това.Не съдя човека нищо лошо не прави но на мен не ми допада трябва да си има граници и човек да си зане цената.Случва се човек да се поукоми и да се отклони от правия път и да обмисля нелепи идеи но да се осъзане и да се спре а не да продължи така да живее по този начин.

scrooper
преди 11 години

Какво го критикувате? Това е просто име, не си е продал детето, да речем. Има хора, които плащат, за да си сменят името...

Brook
преди 11 години

Даже и аз го намирам за странно да си смениш името на родителите си за едни пари това от една страна от дурга страна просто ужасно нелепо звуци нямам коментар.Но не се очудвам хората стом за пари сме готови без колебение да убием какво остава да продадем един вид семейството си и своите цености и прочие

papugai
преди 11 години

Не го прави заради кинтите, а от мързел.

sofityoy
преди 11 години

Е това вече не е нормално!Хората за пари вече се усраха.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия