Светът може да свърши ... поради липсата на хляб и макаронени изделия

2012-12-13 15:59:00
Светът може да свърши ... поради липсата на хляб и макаронени изделия
Снимка: sxc.hu

Остават броени дни до 21.12.2012 година – датата, на която уж светът трябва да свърши. За добро или лошо, това обаче няма да стане, твърдят специалистите.

 

Светът може да не свърши тогава, но планетата ни я грози друга сериозна опасност – свят без хляб и макаронени изделия, пише в. „Кориера дела сера“.

 

 

Според специалистите има вероятност хлябът и пастата да изчезнат заради глобалното затопляне, което излага на риск отглеждането на пшеница. А, както всички знаем, пшеницата, царевицата и оризът са основните храни на населението по света. От температурните промени най-много се влияе житото.

 

Статистиката сочи, че в последните 50 години средната температура се е повишила с 0.5 градуса, което е довело до намаляване с 5.5% на световното производство на зърно.

 

Очаква се през 2050 година зоните, в които се култивира основно пшеница, да понасят по-топли и сухи лета от обичайното, което ще навреди на реколтите. Това са Индия, Австралия, Русия, Китай, САЩ и Канада.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
vessy.deqnova
преди 11 години

Оффф,хайде стига престанете вече,с тия предсказания!Нали сега беше уж,ледена епоха,пак ли се върнах те към глобалното затопляне????Оставете хората намира вече с вашите гадания...хляба щял да изчезне.Ми то през годините какво ли не изчезва,ама пак си е тука.Вместо да разтоварвате хората вие ги товарите още повече.Стига!Изкарвайте си парите по друг начин!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия