9-месечни бебета плуват сами в голям басейн (+ видео)

2012-12-11 17:17:00
9-месечни бебета плуват сами в голям басейн (+ видео)
Снимка: Lucy Ray

Те са прекалено малки, за да говорят или да ходят, но 9-месечните Уилям и Еленита могат да преплуват дължината на един 25-метров басейн.

 

Постиженията им са още по-учудващи, имайки предвид, че са родени по спешност с цезарово сечение 6 седмици преди термина на майката, пише английският вестник "Дейли мейл".

 

 

Талантът на бебетата бил забелязан по време на семейна почивка в Кипър през октомври, когато започнали да плуват под водата - без чужда помощ и без надуваеми плувки.

 

Когато се върнали у дома, майка им Шарлот ги завела до местното бебешко басейнче, където те веднага започнали да плуват по гръб. Ритали с крачета, за да се придвижват по-бързо и се справяли много добре.

 

„Наистина беше впечатляващо! Първо преплуваха 5 метра, после 7 метра и след това дължина от 12 метра“ , сподели Шарлот, която е била бивш треньор по плуване.

 

„Нямаше никой възрастен в големия басейн, затова предложих на треньора да ги пуснем там“, допълва тя.

 

„Те толкова харесаха големия басейн, че веднага започнаха да плуват по гръб и преплуваха цялата дължина, като бях близо до тях, за да бъда сигурна, че са добре и че плуват в правилната посока“, разказва майката за постиженията на близнаците.

 

„Ели беше първа, както винаги. А Уилям копира сестра си. Бяхме толкова развълнувани. Всички рецепционисти и треньори дойдоха да гледат и бяха озадачени. Една от треньорите сподели, че обучава вече 20 години, но подобно нещо не е виждала“, разказва майката.

 

Майката и бащата на близнаците се оженили през септември 2008 г. и през юли 2011 г. разбрали, че очакват не едно, а две бебета.

 

„Беше наистина уникално, когато видях двете точки на видеозона. Паднах на колене и извиках: Да!, сякаш Челси са спечелили купата“, разказва бащата Виктор.

 

Близнаците са родени на 7 февруари с цезарово сечение по спешност заради разкъсана плацента – Еленита се появила първа с тегло 2,24 килограма, а Уилям се появил след нея с тегло 2,07 килограма.

 

„Бяха в кувьози 3 седмици, но бях щастлива, че всичко е наред с тях“, споделя майката Шарлот.

 

Близнаците вече са на 10 месеца и плуват два пъти седмично заедно с треньора си Ейми Стенли.

 

„Това са най-малките деца, които съм виждала да плуват. Принципно децата започват да плуват едва на 3 или 4-годишна възраст най-рано. Много бебета обичат водата, но само Ели и Уилям плуват безпроблемно в нея и се чувстват много добре“, разказва треньорката.

 

Шарлот вече има планове за децата си: „Няма да ги карам насила, но ще бъде страхотно, ако участват на Олимпийските игри през 2028 година. Ако продължават в този дух, кой знае...“

 

 

Още актуални новини четете в Dnes.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
converse_all_star
преди 11 години

eeee браво :) на 7 февруари като мен :P сладури

PeaceOfMe
преди 11 години

Ооо, много сладко. Не е вярно, че всички малки деца могат да плуват. Бебчетата да, но след няколко дни на сухо, те забравят.

MrCreeper
преди 11 години

ОМГ, всички малки дечица могат да плуват (facepalm)

Sladursambeeee
преди 11 години

Имат бадеще лапетата дано някой ден да станат прочути пловци Господ си е свършил работата само трябва да я подържат и да се стараят на 150 % защото с такав талант толкова неща се постигат КЪСМЕТ МАНИЦИ ....!!! :) :) :) ...!!!

mimsssssss
преди 11 години

Яко :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия