Кои са най-добрите държави, в които един човек може да се роди през 2013 г.?

2012-12-09 15:00:00
Кои са най-добрите държави, в които един човек може да се роди през 2013 г.?
Снимка: sxc.hu

Кое ли е най-доброто място, на което един човек може да се роди през наближаващата 2013 г.? Компанията “The Economist Intelligence Unit” намери отговор на този въпрос и само преди няколко дни публикува своя списък на 80-те държави, в които новородените бебета биха имали най-добър старт в живота, съобщава “Bussines Insider”.

 

 

На първо място в класацията е поставена страната, разположена в сърцето на Европа – Швейцария. Високият стандарт на живот, обществената сигурност, стабилността на валутата, нивото на заетост на населението и политическата свобода са само част от факторите, предопределящи оценката от 8,22 по десетобалната скала.

 

На второ място в престижния списък е Австралия, чиято оценка отстъпва само с 0,10 в сравнение с Швейцария. Третата позиция пък е отредена на Норвегия – първенецът сред Скандинавските държави, повечето от които намират място в челните места на класацията.

 

За изготвянето на списъка, от “The Economist Intelligence Unit” са взели под внимание фактори като качеството на живота в съответните страни и възможността, която те предоставят на новородените бебета за „здравословен, безопасен и проспериращ живот”.

 

Вижте как изглежда Топ 10 на класацията на най-добрите държави, в които един човек може да се роди през 2013 г.:

 

1. Швейцария

2. Австралия

3. Норвегия

4. Швеция

5. Дания

6. Сингапур

7. Нова Зеландия

8. Холандия

9. Канада

10. Хонконг

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
qgodkaaa123
преди 11 години

Кога ще видим и България в такива "класации" ?

Schtefito
преди 11 години

Хонконг не е държава!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия