Голямата стъпка броди из Англия?

2012-11-23 00:30:00
Голямата стъпка броди из Англия?
Снимка: sxc.hu

Митичното същество Голямата стъпка, известна фигура от северноамериканския фолклор, броди из горите на малко градче в английското графство Кент, съобщава в. “Daily Mail”, позовавайки се на разказите на местните жители.

 

Един от обитателите на града твърди, че само преди няколко дни се е натъкнал на мистериозен звяр, наподобяващ описанията на Голямата стъпка – кръстоска между човек и маймуна с ръст около 2,4 метра, необичайно издължени ръце и демонични червени очи.

 

 

Мъжът се кълне, че когато застанал очи в очи със зловещото същество, то изревало страховито срещу него, карайки всяко косъмче от тялото му да настръхне от ужас. Съвсем естествено наплашеният британец побягнал към вкъщи с всички сили.

 

Това обаче далеч не единственият случай на среща със същество, наподобяващо Голямата стъпка, в тази част на Англия. Подобни разкази в местността датират още от 70-те години на миналия век. Въпреки това скептиците смятат, че странното чудовище всъщност е или плод на нечии въображение, или диво животно, което не е било добре разпознато в тъмното. Някои дори предполагат, че местен жител си прави шеги, като се облича в космати костюми.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия