Йети, заловен в Китай?!

Легендарният Снежен човек Йети беше заловен в провинция Сечуан в Китай, това съобщи рано вчера британският вестник „Дейли телеграф”. Местните ловци излезли в гората, за да търсят същество, виещо като мечка, което притеснявало жител

2010-04-06 21:18:59
Йети, заловен в Китай?!
Легендарният Снежен човек Йети беше заловен в провинция Сечуан в Китай, това съобщи рано вчера британският вестник „Дейли телеграф”.

Местните ловци излезли в гората, за да търсят същество, виещо като мечка, което притеснявало жителите, живеещи в района. Не след дълго те се натъкнали на невиждано досега създание – подобно на мечка, но по-малко, без козина и с опашка на кенгуру. Когато го заловили, ловците установили, че то вие по-скоро като котка.

ДНК проби на наречения по-късно „Ориенталски Йети” са изпратени за анализ в Пекин. Учени твърдят, че съществото всъщност е далеч от истинския Йети, който според легендата е голямо човекоподобно създание, живеещо във високите части на Хималаите между Индия и Китай. Специалистите смятат, че „Ориенталският Йети” всъщност е някакъв непознат вид мангуста или невестулка, а липсата на козина обясняват с кожно заболяване.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия