Мъж ще прелети над Атлантическия океан с 365 балона

2012-11-11 13:00:00
Мъж ще прелети над Атлантическия океан с 365 балона
Снимка: sxc.hu

Американски авантюрист, който през 2010 г. се превърна в първия човек в света, прелетял над Ламанша с хелиеви балони, е готов за следващото си щуро приключение – да полети над Атлантическия океан, носен от 365 балона, пише в. “Sun”.

 

 

38-годишният Джонатан Трап възнамерява да измине над 4000 км със своето нестандартно превозно средство – кош с размери 2х2 метра, издигащ се във въздуха благодарение на 365 огромни балона, устойчиви на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. За да не измръзне и за да се предпази от силните ветрове, американецът е оборудвал летящата си машина с покрив от балдахин.

 

Трап също така се е подготвил със специална кислородна маска, която ще му помага да диша, когато се издигне на прекалено голяма височина. Американецът твърди, че е обучен в плаването, в случай че му се наложи да се приземи насред Атлантическия океан в своя скромен кош, който може да извършва функциите и на лодка.

 

Цялото авантюристично пътешествие на Трап се оценява на около 300 000 долара. Той самият вече е събрал около половината от сумата. За останалата част от парите е обявено онлайн събиране на средства. Ако всичко върви по план, 38-годишният мъж ще полети над Атлантическия океан с балони още през лятото на наближаващата 2013 г.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ch0c0late44
преди 11 години

евала.. :D

besso
преди 11 години

някой е гледал Up :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия