Роми се изгавриха с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I

2012-10-24 14:10:00
Роми се изгавриха с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I
Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, не са имали противообществени прояви – нито в училище, нито извън него. Единствената им цел била със скандалната фотография да станат известни.

 

Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров, цитиран от „Фокус“.

 

Тримата роми, които са в 11 клас, взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Вчера Севдин Валентинов от с. Крушари се извини на „цялата България“. Другите две момчета са от Добрич.

 

Според специалистите децата са много уплашени и притеснени от случилото се.

 

 

След разговори с двама от тях е станало ясно, че те са успели да влязат в учебен кабинет, който е бил в ремонт. Там са открили свалени от стената потретите на бележити българи и са направили непристойната снимка.

 

Това е станало в петък следобед. Снимката е била направена с мобилния телефон на момчето от Крушари, което днес не се е явило на училище, не е участвало и вчера в разговорите в Детска педагогическа стая. Тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Също така момчетата редовно са посещавали и часовете.

 

„Няма сведения за организирана провокация или нещо планирано, като единствен мотив за постъпката момчетата са посочили желанието за известност, да направят впечатление и да изпъкнат“, подчерта Петър Петров и допълни, че двамата от тях твърдят, че не са знаели, че снимката ще бъде качена в интернет.

 

Днес в гимназията ще се проведе Педагогически съвет, на който ще бъдат изслушани родители и ученици. В късния следобед ще стане ясно какви наказания ще бъдат наложени на учениците.

 

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката на момчетата, отбеляза началникът на РИО.

 

Той предаде извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се.

 

Вероятно заради страх от напрежение само около една трета от учениците тази сутрин влязоха в класните стаи. Около сградата на гимназията има полицейска охрана, допълни началникът на инспектората.

 

Още актуални новини може да намерите в Dnes.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gerginius
преди 11 години

Направо повярвах на историята представена в статията!

rocki metal_love
преди 11 години

До bijou: И аз ги мразя но от цялата си душа и сърцеги мразя тея *** да пукнат дано

rocki metal_love
преди 11 години

До Markuss: Кой си ти че да казваш ида съдиш бе я първо се виш ти и тогва нападай

rocki metal_love
преди 11 години

Малей че са тея *** абе *** *** *** да *** дано аз казвам всичко в очите на хората и не ме бърка.Че те какви са че да се гаврят с нашо минало ай ги махате от главата ми да не им начупя тиквите прости.

Makenzi97
преди 11 години

До bijou: Ами не, мойто момиче, не сме *** проблема. Подобни простотии се правят и от българи. Проблемът не е в цвета на кожата, а в простотията. С риск да се повторя - Простотията ТРЯБВА да бъде най-сурово наказвана.Медиите се опитват да си вдигнат рейтинга с евтина провокация, на расистка основа, на която вие като шаранчета веднага се хващате.И под простотия визирах не само питекантропите от снимката, а и всички жалки "патриотчета", националистчета, неонацистчета и прочие ***. А, и всички ***, реагиращи първосигнално и без да мислят.

bijou
преди 11 години

Мразя ***.

magneticfields
преди 11 години

Отново "патриотите" се надигат срещу жалка ученическа шега - тийнейджъри се снимат с портрети на светли български личности. "Как да няма расизъм?" ни питат "националистите". Прави са - как да няма расизъм, като е модерно да си расист и да мразиш хората заради цвета на кожата, произхода и културата им. Кой го прави модерно? Пичовете, които разпознават Азис и Златка, но не знаят кои са хората на портретите, виновни ли са, че политиката на страната им за последните 20-на години е такава? Виновни ли са, че концерти на Джена или Слави Трифонов събират повече хора за една вечер, отколкото всичките чествания на велики българи през тия години? Колко цветя са оставили на паметниците на тия хора? Колко техни разкази, стихове и книги са прочели?Възмутително е, разбира се, да се гавриш публично с българската история. По-възмутително е обаче, да се пишеш патриот и да продължаваш да зяпаш Биг Брадър, да приемаш омразата като мода и да кършиш гюбеци по чалгите, щото има много яки пу**и там.

nor4eto99
преди 11 години

*** простаците...

Markuss
преди 11 години

Makenzi97, тегли си въжето тогава и дай пример :Д

Makenzi97
преди 11 години

За Левски и компания ми е точно през дедовия. Умрели са, разложили са се отдавна.Простотията от друга страна ТРЯБВА да бъде наказвана по възможно най-суровия начин.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия