Неграмотни роми си вадят шофьорски книжки с диполоми менте

По данни на КАТ, масова практика сред ромите е да шофират без книжки.  Криминалисти разказват, че самоуки шофьори са най-често водачи на на таксита, които карат с десетки актове.  Полицаите с  право задават риторичния въпрос, дали

2011-11-11 21:45:24
Неграмотни роми си вадят шофьорски книжки с диполоми менте
По данни на КАТ, масова практика сред ромите е да шофират без книжки.  Криминалисти разказват, че самоуки шофьори са най-често водачи на на таксита, които карат с десетки актове.  Полицаите с  право задават риторичния въпрос, дали някой някога е видял ром в учебна кола.  Тези  таксиметрови шофьори  нямат книжки, не са карали курсове и са се учили да шофират  в махалата.

Напоследък се е установило, че невежи роми  шофират с дипломи от английската и математическата гимназия.  Срещу 500 лева мургавите ни сънародници купували фалшиви дипломи, които дори са с отличен  успех.

До проверките на КАТ и на образователното министерство се стигнало, след като млад ром  отишъл в Пътна полиция, за да  си вади книжка с диплома от математическата гимназия с успех 5.90.  Когато, обаче, започнал да попълва необходимите документи, той едва  успял да напише името си.  Така служителката в КАТ се усъмнила, взела документите и след направената проверката се установило, че дипломата е менте.

След разработка, в рамките само на месец, в КАТ са хванати още 25 такива документа. .. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия