Мъжете умеят да се забавляват повече от жените

2012-10-21 23:00:00
Мъжете умеят да се забавляват повече от жените
Снимка: sxc.hu

Мъжете умеят да се забавляват много повече от жените, сочат резултатите от скорошно британско допитване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че едва 14% от представителките на нежния пол отделят достатъчно време за забавления и излизания с приятели. За сметка на това, при мъжете този процент е значително по-висок – около 25.

 

 

Но това не е всичко. Само 5% са дамите, които се смятат за по-усмихнати и щастливи от останалите хора. За сравнение – мъжете, които твърдят, че винаги са с усмивка на лицето, са 11%.

 

Една трета от представителките на нежния пол смятат, че това се дължи главно на факта, че мъжете имат по-малко задължения у дома, което им дава повече време за забавления. Повече от половината от дамите също така твърдят, че техните силни половинки не се интересуват от хорското мнение и именно това ги прави по-щастливи и усмихнати.

 

Всяка трета жена вярва, че е станала твърде скучна, след като се е задомила и е трябвало да започне да съчетава работата с грижата за децата. Други пък признават, че просто са твърде срамежливи и затворени в себе си, за да инициират партита и купони.

 

Цели 39% от дамите смятат, че мъжете са по-щастливи от тях, защото имат по-интензивен социален живот. Едва 17% са представителките на нежния пол, които са убедени, че умеят да се забавляват повече от половинките си.

 

А вие смятате ли, че отделяте достатъчно време за забавления?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
adi95
преди 11 години

Еее, стига вече с тия британски "проучвания" .. те да не са единствената раса.. поне да си приличахме с тях!

adi95
преди 11 години

Еее, стига вече с тия британски "проучвания" .. те да не са единствената раса.. поне да си приличахме с тях!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия