Коя е най-щастливата възраст?

2012-09-29 23:15:00
Коя е най-щастливата възраст?
Снимка: sxc.hu

Сватбеният ден или денят, в който се ражда първото им дете, често е определян от хората като най-щастливия в живота им. Скорошно британско проучване обаче доказа, че възрастта, на която хората се чувстват най-удовлетворени, е 9 и 68 години, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Цели 80% от децата на 9 години твърдят, че тяхното основно „задължение” е да се забавляват. Две трети от хората на 68 години споделят същото мнение. Вероятно именно това е и причината, поради която половината от малчуганите са категорични, че техните баби и дядовци са най-веселите хора на света.

 

Животът между 20-ата и 40-ата годишнина на един човек обаче далеч не е толкова безгрижен. Почти три четвърти от анкетираните в този възрастов диапазон споделят, че последното, за което мислят, са забавленията. Техните главни приоритети са свързани с погасяването на сметките и израстването в кариерата.

 

На въпроса, как изглежда идеалната почивка за тях, 20% от хората, надхвърлили 60-те, отговарят с „вълнуваща, изпълнена с екшън и приключения”. За разлика от тях, 73% от 20-40-годишните признават, че стресиращата работа, постоянният финансов натиск и семейните ангажименти ги ограничават в това да бъдат толкова импулсивни и непредсказуеми, колкото им се иска.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия