Българинът Иван Трифонов: "Моя е идеята за скок от стратосферата!"

2012-10-18 08:43:00
Българинът Иван Трифонов:
Снимка: Reuters

Скокът от стратосферата е поредното доказателство, че на българина му хрумват добри идеи, но невинаги ги осъществява по една или друга причина.

 

Иван Андре Трифонов, който живее в Австрия, каза, че Феликс Боумгартнер е взел идеята за скока от него, съобщи Кроейшън таймс.

 

 

На българина, който има три рекорда на Гинес – за полет с въздушен балон над Средиземно море, над Северния и над Южния полюс, му дошла тази идея през 1992 година. Жена му обаче му казала, че е твърде стар за такива подвизи.

 

Години по-късно – през 2005 година – Иван споделил своята идея на Феликс, който се запалил и му обещал, че ще направи всичко възможно да я осъществи и ще го покани да бъде част от неговия екип. Известно време след това Феликс му написал, че се е свързал с някакви американци и няма нужда от помощта му. Иван останал разочарован, защото той все пак той е бащата на този скок.

 

Трифонов обаче не таи никакви лоши чувства към Феликс. След успешния му скок, той му пратил съобщение с поздравения и покана за вечеря, когато се върне в Австрия.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия