Как да познаеш, че гаджето те лъже?

2012-10-04 15:38:00
Как да познаеш, че гаджето те лъже?
Снимка: Dreamstime

Когато попиташ някого какво най-много мрази, повечето хора отговарят – лицемерието и лъжата. Добре де, как така мразиш нещо, което правиш редовно (а някои хора, дори постоянно)? Нека поне този път бъдем искрени – на всеки му се случва от време на време (други казват, че просто им се налага) да лъже – партньора си, приятелите си, родителите си, някой непознат .. Някои път това е съзнателно, с цел да нараниш човека срещу теб, а друг път, за да не нараниш чувствата му (което си е мечешка услуга, междудругото).

 

Вие знаете кога и защо си служите с лъжи, но можете ли да познаете, когато вас ви лъжат?

 

 

Най-сигурният начин е като наблюдавате езикът на тялото. 90% от информацията, която получаваме от събеседника си се предава, благодарение на мимиките и жестовете. Повечето хора, които лъжат, нарочно ви гледат в очите ... постоянно. Те го правят, за да не изглеждат гузни и за да разберат дали следите мисълта им и дали им се доверявате. Някои от тях докосват неволно носа си и им се ускорява пулсът, което ги прави малко неспокойни.

 

Изкусните лъжци са толкова добри в това, което правят, че е трудно да бъдат хванати. Понякога те си имат истории, които са наизустили и ги разказват, когато им е изгодно. Ако имате съмнение, че ви лъжат, накарайте след известно време същият човек да разкаже историята, но пред други хора. Следете внимателно дали разказва същите подробности и детайли. Когато човек е на тръни, той постоянно променя поведението си. Ако водите разговор и изведнъж вашият събеседник ви нападне и вдигне скандал, то явно крие нещо от вас и иска да ви отблъсне от личното си пространство, за да спрете да го разпитвате и да не разберете нещо, което не трябва. Същото важи и за милото поведение, но тук целта е да бъдете разсейвани и да омекнете.

 

Когато човек няма какво да крие, няма против GSM-ът му да бъде разглеждан (стига, разбира се, това да не става прекалено често, защото всеки иска да си има лично пространство). Ако забележите, че партньорът ви постоянно носи със себе си мобилния си телефон, то явно има неща, които не бива да виждате.


Снимка: sxc.hu

 

Вместо да се опитвате да се доберете до GSM-а, свалете картите на масата и му кажете, че неговото поведение ви тревожи и се притеснявате, че ви лъже. Следете внимателно реакцията му. Този момент на откровение ще бъде полезен за връзката ви – или ще разберете горчивата истина и повече няма да се заблуждавате или ще получите адекватен отговор и ще заздравите взаимоотношенията си. В никакъв случай не си затваряй очите и не подминавай неща, които ясно показват, че ви лъжат.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
someonerandom
преди 11 години

Всеки човек си има различен език на тялото.И не е задължително това,че примерно си пипа носа,докато говори,да означава,че лъже.Тук има два варианта:Или си добър лъжец,или не,и съответно или умееш да разпознаваш хората,или не.То просто си се усеща,и ако не ти идва отвътре,никакви статии и писания(освен да прочетеш стотина книги за поведенческа психология и език на тялото) няма да ти помогнат.

ChubbyBunny
преди 11 години

До hrisito0o: Мерси, че ни каза. Btw това не е за похвала според мен, но както и да е. Не одобрявам частта с телефона, мисля че е глупаво. Повечето от хората не обичат да им пипат телефона. На мен няма да ми е много приятно някой да тръгне да ми чете смс-ите и прочие ...

hrisito0o
преди 11 години

Мен никой не може да ме хване като лъжа.Супер добра съм.Понякога го правя дори без да се замисля.Никога приятелките ми или родителите ми не са ме хващали като лъжа.Разбира се приятелката ми е друго.Като лъже винаги гледа земята или си прехапва устната.Така лесно разбирам кога ме лъже.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия