Майките пазаруват 19 пъти месечно

2012-09-18 19:00:00
Майките пазаруват 19 пъти месечно
Снимка: sxc.hu

Мислите си, че вашите майки зареждат хладилника само веднъж или най-много два пъти седмично и въпреки това успяват винаги да ви сервират вкусна и разнообразна вечеря? Е, жестоко се лъжете. Скорошно британско проучване доказа, че една средностатистическа майка прави средно по 19 курса до супермаркета месечно, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че една домакиня отделя поне по 3 пъти в месеца за голямо пазаруване на храна и напитки за семейството. Още около 9 посещения на супермаркета са необходими, за да се попълнят хранителните запаси в хладилника. Но това не е всичко – на една средностатистическа майка ѝ се налага да посещава малките квартални магазинчета средно по 7 пъти седмично, за да вземе спешно нещо, което е свършило – мляко, плодове, хляб и други.

 

Необходимостта от често и непредвидено пазаруване обикновено се свързва с появата на неочаквани гости или претенциите на децата. Не по-рядко майките посещават супермаркетите повторно, тъй като предния път са забравили да купят нещо важно.

 

Въпреки че приблизително една трета от домакините пазаруват по предварително изготвен списък, в крайна сметка по-голямата част от тях купуват и такива неща, които не са били предварително запланувани. Това пък води до излишното харчене на средно 11 паунда на всяко посещение в супермаркета.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия