Познаваме ли добре анатомията на тялото си?

2012-09-12 18:30:00
Познаваме ли добре анатомията на тялото си?
Снимка: sxc.hu

Половината от пълнолетните британци дотолкова не познават анатомията на собственото си тяло, че дори не могат да посочат правилното място, на което се намира сърцето им, сочат резултатите от скорошно проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Но това не е всичко. Освен че не знаят къде се намира най-важният им орган, над 50% от жителите на Острова не могат да посочат правилната локация на жлъчния си мехур, а 40% нямат представа къде са разположени бъбреците им.

 

75% от британците не знаят, че черният дроб е най-големият им вътрешен орган. 40% пък са тези, които вярват, че хората имат само един голям бял дроб, вместо два. По-малко от 10% от анкетираните не знаят точната бройка на бъбреците си.

 

Едва един на всеки четирима знае колко кости има в човешкото тяло. По-малко от половината от участниците в проучването са наясно с точната бройка на зъбите в устата на един човек.

 

Шест от всеки десетима не знаят кръвната си група. 66% от анкетираните не са наясно с това, че един възрастен индивид има между 5 и 6 литра кръв в тялото си. Повече от половината от британците нямат представа каква е здравословната телесна температура.

 

А вие смятате ли, че познавате добре анатомията на тялото си?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
prettymonster
преди 11 години

Боже , боже .. аз сравнение с тях съм доктор :) просто не коментирам .. в даскало не знам какво учат :D Тва е обща култура ;х Sexy wiki - българите може да сме всякакви , но сред нас има много интелигентни хора .. и превъзхождаме много държави :) Поне според мен ,

Sexy-wiki
преди 11 години

леле а аз мислех,че ние българите сме зле.ето,че има и по-необразовани от нас макар,че и аз не знам някои неща като коя кръвна група съм,но все пак за белите дробове няма как да не знаеш .

Marseille
преди 11 години

Най-големия орган не е ли кожата???

ellie1398
преди 11 години

това почти всеки човек и дори и дете го знае... като изключим няколко неща...например аз не знам колко кости имаме, нито коя кръвна група съм и не знам къде ми е жлъчният мехур :D

Incadeptus
преди 11 години

Срам за теб,че не пишеш на родния си език.

Niksana89
преди 11 години

xaxa teq sa mnogo zle we.Prosto i bati srama da ne znaqt takiva vajni ne6ta za koito sa vajni za tebe.Qzak 4e sa takava velika sila.A po prinicp e hybavo da se znaqt ot ob6ta kyltyra teq ne6ta :P

Nika95
преди 11 години

Ако това са критериите, значи съм изкарала една обща медицина....

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия