Натрупваме 12 854 безсънни нощи през целия си живот

2012-09-01 10:31:00
Натрупваме 12 854 безсънни нощи през целия си живот
Снимка: sxc.hu

Един средностатистически човек натрупва 12 854 безсънни нощи през целия си живот, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от newslite.tv.

 

Оказва се, че един възрастен се буди средно по два пъти на нощ, най-малко четири пъти в седмицата. Най-честите причини за прекъсването на съня са необходимостта да се отиде до тоалетната, силното хъркане на партньора и шумът от изливащия се навън пороен дъжд.

 

 

Резултатите от проучването също така сочат, че един средностатистически човек предвижда да поспи средно 7 часа нощ. Една четвърт от британците обаче признават, че това никога не им се получава.

 

Най-честият резултат от хроничното недоспиване е липсата на работоспособност през деня. Един на всеки четирима от участниците в допитването признава, че недостатъчният сън го прави раздразнителен и избухлив. Една трета са тези, които чувстват изтощение през целия ден.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ChubbyBunny
преди 11 години

До LoraBieber: И ние к'во ?

LoraBieber
преди 11 години

При мен със сигурност са много повече!! Аз през зимата и 5 часа спя рядко- събота и неделя само може да стигна до толкова!

ribok
преди 11 години

nisho vqrno

awerw
преди 11 години

доста произволно число, ако се замислите и пресметнете, това ще означава, че не сте спали през половината си живот, говоря за числото 12 854

FunkyPie
преди 11 години

хм

koshtramba
преди 11 години

Ууу, какъв нос, колкото цялото лице.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия