Мъжът с най-дългата коса в света не се е подстригвал от 70 години

2012-08-31 17:57:00
Мъжът с най-дългата коса в света не се е подстригвал от 70 години
Снимка: sxc.hu

Мъжът с най-дългата коса в света – виетнамецът Нгиен Ван Чиен, не се е подстригвал от 70 години насам. В резултат на това в момента косата му е дълга цели 4 метра и тежи впечатляващите 2 килограма, съобщава OddityCentral.

 

Още от най-ранна възраст Чиен обожавал дългата си прическа и не обичал да ходи на фризьор. Той връзвал косата си на опашка, така че да не му пречи да извършва ежедневните си дейности. Един ден обаче неговият учител по физическо го заставил да се подстриже.

 

 

След като се разделил с гривата си, Чиен започнал да изпитва необясними болки по цялото си тяло и станал болнав. Преди да се подстриже той никога не боледувал. Именно поради тези причини виетнамецът взел решението никога повече да не се разделя с косата си.

 

Десетилетия наред 85-годишният мъж не се подстригвал. Той сплитал косата си на плитката, за да не му пречи. В един момент обаче гривата му започнала да му създава сериозни проблеми – тя натежавала след къпане и предизвиквала неприятен сърбеж, тежест и главоболие. Ето защо Чиен решил да не я мие. Той започнал да използва единствено почистващо олио за скалпа си, което отмивал с малко вода.

 

Но всичко това е само част от любопитните факти покрай живота на Чиен. Той е на 85 години, но въпреки това се намира в отлично здраве, може да чете на близко разстояние без очила и има орлово зрение. Виетнамецът прекопава градината си и реже дърва със същия успех, с който може да го направи и 18-годишно момче. Някои твърдят, че Чиен дължи крепкото си здраве и физическата си сила на косата си, други пък са убедени, че за всичко е отговорен начинът му на живот. Възрастният мъж консумира предимно плодове и зеленчуци и се храни само по веднъж на ден – следобед.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gerka-231444
преди 11 години

мамо тоя доста е пускал коса

wali00
преди 11 години

FunkyPie, реагираш сякаш аз съм на снимката :D

FunkyPie
преди 11 години

До wali00: вах!

shmatarok
преди 11 години

Я, Самсон бил истински...

filmimilmi
преди 11 години

Искаме снимка, бе!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия