Мъж с ампутирани крайници преплува разстоянието между два континента

2012-08-22 16:00:00
Мъж с ампутирани крайници преплува разстоянието между два континента
Снимка: Reuters

Французинът Филип Кроазон осъществи поредното си постижение – той успя да преплува разстоянието между два континента, въпреки ампутираните си крайници, съобщава в. “Telegraph.”

 

Миналия петък 44-годишният мъж, който загубил и ръцете, и краката си при нелепа злополука през 1994 г., преплувал разстоянието между Диомидовите острови – единият (Ратманов), признат за руска територия, и другият (Крузенщерн), считан за американско владение.

 

 

Разстоянието от 3,8 километра било преодоляно от Кроазон за 1 час и 15 минути. През цялото време амбициозният французин бил придружаван от близкия си приятел Арнауд Часъри.

 

Способностите и борбеният дух на Кроазон са известни отдавна. Благодарение на пластмасовите си протези с плавници, шнорхел и маска той вече е успял да преплува редица известни протоци, сред които и Ламанша, който е с най-малка ширина в размер на 34 километра.

 

„Искам да покажа на хората, че няма нищо невъзможно. Всички можем да успеем в живота, независимо от това, какво ни се случва. Няма разлика между нас. Всички сме еднакви”, коментира французинът.

 

В най-скоро време Кроазон възнамерява да замине за Лондон, като вече се е договорил да получи работа като радио и телевизионен водещ по време на Параолимпийските игри, които ще стартират на 29 август.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
^dandelion^
преди 11 години

Изумителнен човек ! Браво !!! :)

scandalousLady
преди 11 години

evala!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия