Французин с ампутирани крайници преплува Ламанша

42-годишният французин Филип Кроазон, който след злополука преди 16 години останал без крака и ръце, успя да преплува протока Ламанш, отделящ Великобритания от континенталната част на Европа. За да постигне това, мъжът използвал пластмасови пр

2010-09-19 19:41:57
Французин с ампутирани крайници преплува Ламанша
42-годишният французин Филип Кроазон, който след злополука преди 16 години останал без крака и ръце, успя да преплува протока Ламанш, отделящ Великобритания от континенталната част на Европа.

За да постигне това, мъжът използвал пластмасови протези с плавници, шнорхел и маска. Кроазон стартирал опита си рано сутринта от Фолкстън, графство Гент, и привечер успял да финишира на нос Гри Не на френския бряг. Разстоянието от 34 км. французинът преодолял едва за 14 часа, вместо планираните предварително 24.

42-годишният Кроазон показа на какво са способни в комбинация силата на волята, смелостта и вярата, коментираха запознати с рекорда. Той самият пък разкри, че за опита си се е подготвял в продължение на две години, през които е отделял средно по около 35 часа седмично за тренировки.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия